08 ianuarie 2008

Hidrocentralele pe gaz au defectat incalzirea globala


O stire bomba din Cotidianul ne anunta ca exista romani de succes in SUA, ceea ce este foarte bine, si ca unul dintre ei lucreaza la hidrocentrale ce functioneaza cu gaz natural (!!???), ceea ce este ingrijorator. Eu pana acum n-am avut ocazia sa vad astfel de hidrocentrale, din cate stiam eu centralele astea functioneaza cu apa chioara (de aia se si cheama hidro-... duh!).
Pe de alta parte, e adevarat ca si apa e un fel de gaz lichefiat, mai precis niste oxigen poluat cu hidrogen (66%!) si... e natural - asta ca si circumstanta atenuanta pentru echipa de cercetatori de la Cotidianul.

Corelat cu realitatile din ultimele zile din Bucuresti, se poate usor banui ca folosirea fara discernamant a hidrocentralelor pe gaz in multe tari din lume, chiar si in Romania, risca sa duca, sub adapostul linistitor al aparentei lipse de emisii poluante a acestor centrale, la defectarea iremediabila a sistemului de incalzire globala pentru care oamenii platesc bani grei (pe benzina, motorina, etc.), catastrofa ce ne va pricopsi cu zapezile actuale pana prin iunie-iulie. Ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca de la rusi vine gazul...

2 comentarii:

rody spunea...

Vai, chiar sunt nelinistita acum.

Anonim spunea...

Informative blog. Global warming is the long-term rise in the average temperature of Earth’s climate system. Here I observed how gas hydroelectric plants can damage the environment. Can you suggest any other blog for getting instructions on how to overcome this problem? Along with this article, I would like to share about the hamster pets which were established as popular small house pets.